EPA-portfolio verpleegkundige vervolgopleidingen (VVO)

Het portfolio voor verpleegkundige vervolgopleidingen gebaseerd op EPA-gericht opleiden.

 

Alle gecertificeerde opleidingen onderverdeeld in 4 clusters (acute zorg, langdurige zorg, moeder & kind en medisch ondersteunende opleidingen) zijn beschikbaar in één module die alle door CZO-Flex vastgestelde toetsinstrumenten omvat.

EPA-portfolio VVO aanvragen
EPA's overzicht acute zorg

EPA-portfolio verpleegkundige vervolgopleidingen (VVO) voor een efficiënte en flexibele opleiding

Met het EPA-portfolio voor verpleegkundige vervolgopleidingen heb je de volledige controle over jouw loopbaan. Dit betekent dat je alle factoren rondom de opleiding, specialisme, werkzaamheden en meer overzichtelijk op één plek beheert. We vertellen je graag over de mogelijkheden en grote meerwaarde van dit EPA-portfolio.

✓ Alles overzichtelijk op één plek
✓ Geen stapels papierwerk
✓ Optimaal beveiligd volgens AVG-richtlijnen
✓ Eenvoudig in gebruik
✓ Beheer van ontwikkeling, competenties, evaluaties en meer binnen handbereik

EPA onderdelen

EPA’ s verpleegkunde vervolgopleidingen (VOO)

EPA’ s vormen een belangrijke basis voor het flexibel en competentiegericht opleiden van gespecialiseerd verpleegkundige en medisch ondersteunende zorgprofessionals. Door hun opleidingen en leerroutes te baseren op EPA’ s en onder te brengen in een samenhangend én flexibel stelsel krijgen zorgprofessionals meer carrièremogelijkheden en worden ze daarnaast efficiënter opgeleid. Mede hierdoor kunnen zij flexibel worden ingezet. Een belangrijke ontwikkeling in de benadering van de veranderende zorgvraag en de wisselende capaciteitsbehoefte.

Meer informatie over EPA’ s in de (vervolg-) opleidingen voor gespecialiseerd verpleegkundige en medisch ondersteunende zorgprofessionals lees je op de website van CZO Flex Level.

Vrest biedt verpleegkundigen de Verpleegkunde module dat gebaseerd is op EPA’ s.

Onderdelen EPA-portfolio verpleegkundige vervolgopleiding (VOO)

Dashboard
Een overzichtelijk dashboard van uw vorderingen, verplichte cursussen en andere vakspecifieke elementen. Personaliseer uw dashboard met de voor u meest voorkomende onderdelen in uw portfolio.
Opleidingsschema
Leg uw opleidingsschema en locatie- en vakspecifiek stageschema vast. Uw schema is op ieder moment toegankelijk en eenvoudig aan te passen.
Individuele leerdoelen
Uw leerdoelen vormen het startpunt voor ieder proces. Maak voor ieder leerdoel een plan van aanpak en bepaal kritische succesfactoren. Toepasbaar binnen uw gehele opleiding, per stage en zelfs stage-overstijgend indien gewenst.
Beoordelingen
Verzamel al uw beoordelingen zoals praktijkbeoordelingen (KPB), beoordelingen van prestaties en wetenschappelijke analyses (CAT), beoordelingen van technische vaardigheden (OSATS), 360˚-feedbackbeoordelingen, voortgangs- en geschiktheidsbeoordelingen en stagebeoordelingen.
Cursussen en overige activiteiten
Registreer uw persoonlijke activiteiten en ervaringen, zoals verplichte en niet-verplichte cursussen, dienstregistraties, kennistoetsen, publicaties, presentaties, operatieve verrichtingen, etc..
Vorderingen
Volg uw ontwikkeling in kwantitatief en kwalitatief opzicht. De geldende normen binnen uw vak, zoals de smileymatrix of competentiematrix, zijn uiteraard geïntegreerd voor optimale aansluiting.
Bekwaamheidsverklaringen van EPA's
Medische opleidingen werken tegenwoordig met EPA’s (Entrustable Professional Activities) ook wel Toevertrouwde Handelingen genoemd. Middels het portfolio worden alle registraties door de AIOS aan één of meer EPA’s verbonden zodat de opleider per EPA via een formele EPA-bekwaamverklaring het actuele supervisieniveau kan vastleggen.
Persoonlijke professioneel profiel
Publiceer gecontroleerd uw persoonlijke profiel door toegang te verlenen aan de opleider en leden van de opleidersgroep. De interactie tussen de AIOS module en uw opleider maakt de opleiding effectief en doelmatig.