AIOS-module

Module voor de arts in opleiding tot medisch specialist.

 

Kies voor een EPA-portfolio dat aansluit op uw specialisme. Ook als uw vooropleiding binnen een ander specialisme plaatsvindt.

AIOS-module aanvragen
Vrest binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden van de AIOS-module van Vrest

Met het AIOS portaal van Vrest heeft u de volledige controle over uw loopbaan. Dit betekent dat u alle factoren rondom uw opleiding, specialisme, werkzaamheden en meer overzichtelijk op één plek beheert. Informeer naar de mogelijkheden van een Vrest AIOS-module en ontdek het hoge gebruiksgemak en de grote meerwaarde van uw digitale loopbaanportfolio.

✓ Alles overzichtelijk op één plek
✓ Geen stapels papierwerk
✓ Optimaal beveiligd volgens AVG-richtlijnen
✓ Persoonlijk en betrokken advies
✓ Ruimte voor innovatie
✓ Eenvoudig in gebruik
✓ Controle over competenties, certificatie, evaluaties en meer

Onderdelen AIOS-module

Dashboard
Een overzichtelijk dashboard van uw vorderingen, verplichte cursussen en andere vakspecifieke elementen. Personaliseer uw dashboard met de voor u meest voorkomende onderdelen in uw portfolio.
Opleidingsschema
Leg uw opleidingsschema en locatie- en vakspecifiek stageschema vast. Uw schema is op ieder moment toegankelijk en eenvoudig aan te passen.
Individuele leerdoelen
Uw leerdoelen vormen het startpunt voor ieder proces. Maak voor ieder leerdoel een plan van aanpak en bepaal kritische succesfactoren. Toepasbaar binnen uw gehele opleiding, per stage en zelfs stage-overstijgend indien gewenst.
Beoordelingen
Verzamel al uw beoordelingen zoals praktijkbeoordelingen (KPB), beoordelingen van prestaties en wetenschappelijke analyses (CAT), beoordelingen van technische vaardigheden (OSATS), 360˚-feedbackbeoordelingen, voortgangs- en geschiktheidsbeoordelingen en stagebeoordelingen.
Cursussen en overige activiteiten
Registreer uw persoonlijke activiteiten en ervaringen, zoals verplichte en niet-verplichte cursussen, dienstregistraties, kennistoetsen, publicaties, presentaties, operatieve verrichtingen, etc..
Vorderingen
Volg uw ontwikkeling in kwantitatief en kwalitatief opzicht. De geldende normen binnen uw vak, zoals de smileymatrix of competentiematrix, zijn uiteraard geïntegreerd voor optimale aansluiting.
Bekwaamheidsverklaringen van EPA's
Medische opleidingen werken tegenwoordig met EPA’s (Entrustable Professional Activities) ook wel Toevertrouwde Handelingen genoemd. Middels het portfolio worden alle registraties door de AIOS aan één of meer EPA’s verbonden zodat de opleider per EPA via een formele EPA-bekwaamverklaring het actuele supervisieniveau kan vastleggen.
Persoonlijke professioneel profiel
Publiceer gecontroleerd uw persoonlijke profiel door toegang te verlenen aan de opleider en leden van de opleidersgroep. De interactie tussen de AIOS module en uw opleider maakt de opleiding effectief en doelmatig.

AIOS betekenis

AIOS staat voor arts in opleiding tot specialist. Concreet houdt dit in dat de status AIOS een basisarts betreft in opleiding voor een specifiek medisch specialisme. Wanneer de opleiding geneeskunde tot basisarts is afgerond, kan u ervoor kiezen om verder te specialiseren, wat u de status AIOS geeft. U kunt er echter ook voor kiezen om (eerst) niet een medisch specialisme na te streven en aan het werk te gaan als basisarts. Dit geeft u de status ANIOS, wat staat voor arts niet in opleiding tot specialist.

Sinds januari 2005 is AIOS een verzamelnaam voor de oorspronkelijke assistent-geneeskundige in opleiding tot medisch specialist (AGIO), huisarts in opleiding (HAIO) en verpleeghuisarts in opleiding (VAIO). Deze individuele opleidingsrichtingen zijn vervangen door de overkoepelende AIOS.

Uw AIOS portaal altijd binnen handbereik

Binnen uw vakgebied gelden hoge eisen en reglementen om de kwaliteit van specialisten te kunnen waarborgen. Dit betekent periodieke beoordelingen, analyses en certificaten per individu. Met de digitaliseringsslag van de sector is ook de registratie en het beheer van deze zaken onderhevig aan een vertalingsslag van papier naar online. De AIOS-module van Vrest is dan ook het schoolvoorbeeld van een totaaloplossing met betrekking tot uw loopbaanregistratie. Alles op één plek — veilig, overzichtelijk, personaliseerbaar en altijd binnen handbereik.

“Vanaf mei 2013 werken wij met het opleidingsportfolio van Vrest voor de opleiding Cardiologie. De grote voordelen van het opleidingsportfolio van Vrest is, dat wij niet meer met papieren hoeven te werken. Een groot voordeel voor opleiders is, dat je eenvoudig een overzicht van de ontwikkelingen van de AIOS krijgt.”
Arie van Dijk

Radboud UMC