ANIOS-module

Module voor de arts in aanloop naar een opleidingsplaats.

 

Kies een basismodule als u nog geen keuze voor een specialisme hebt gemaakt of kies voor een specialisme specifieke module. EPA’s vormen de basis van beide type modules.

ANIOS-module aanvragen

Ontdek de mogelijkheden van de ANIOS-module van Vrest

Met het ANIOS portaal van Vrest heeft u de volledige controle over uw loopbaan. Dit betekent dat u alle factoren rondom uw werkzaamheden, kwaliteiten en meer overzichtelijk op één plek beheert. Informeer naar de mogelijkheden van het Vrest ANIOS portaal en ontdek het hoge gebruiksgemak en de grote meerwaarde van uw digitale loopbaanportfolio.

✓ Alles overzichtelijk op één plek
✓ Geen stapels papierwerk
✓ Optimaal beveiligd volgens AVG-richtlijnen
✓ Persoonlijk en betrokken advies
✓ Ruimte voor innovatie
✓ Eenvoudig in gebruik
✓ Controle over competenties, certificatie, evaluaties en meer

Onderdelen ANIOS-module

Dashboard

Een overzichtelijk dashboard van uw vorderingen, verplichte cursussen en andere vakspecifieke elementen. Personaliseer uw dashboard met de voor u meest voorkomende onderdelen in uw portfolio.

Opleidingsschema

Uw leerdoelen vormen het startpunt voor ieder proces. Maak voor ieder leerdoel een plan van aanpak en bepaal kritische succesfactoren. Toepasbaar binnen uw gehele opleiding, per stage en zelfs stage-overstijgend indien gewenst.

Individuele leerdoelen

Uw leerdoelen vormen het startpunt voor ieder proces. Maak voor ieder leerdoel een plan van aanpak en bepaal kritische succesfactoren. Toepasbaar binnen uw gehele opleiding, per stage en zelfs stage-overstijgend indien gewenst.

Bekwaamheidsverklaringen van EPA's

Medische opleidingen werken tegenwoordig met EPA’s (Entrustable Professional Activities) ook wel Toevertrouwde Handelingen genoemd. Middels het portfolio worden alle registraties door de AIOS aan één of meer EPA’s verbonden zodat de opleider per EPA via een formele EPA-bekwaamverklaring het actuele supervisieniveau kan vastleggen.

Beoordelingen

Verzamel al uw beoordelingen zoals praktijkbeoordelingen (KPB), beoordelingen van prestaties en wetenschappelijke analyses (CAT), beoordelingen van technische vaardigheden (OSATS), 360˚-feedbackbeoordelingen, voortgangs- en geschiktheidsbeoordelingen en stagebeoordelingen.

Cursussen en overige activiteiten

Registreer uw persoonlijke activiteiten en ervaringen, zoals verplichte en niet-verplichte cursussen, dienstregistraties, kennistoetsen, publicaties, presentaties, operatieve verrichtingen, etc.

Vorderingen

Volg uw ontwikkeling in kwantitatief en kwalitatief opzicht. De geldende normen binnen uw vak, zoals de smileymatrix of competentiematrix, zijn uiteraard geïntegreerd voor optimale aansluiting.

Persoonlijke professioneel profiel

Publiceer gecontroleerd uw persoonlijke profiel door toegang te verlenen aan de opleider en leden van de opleidersgroep. De interactie tussen de AIOS module en uw opleider maakt de opleiding effectief en doelmatig.

ANIOS betekenis

ANIOS staat voor arts niet in opleiding tot specialist. Dit betekent dat de ANIOS ook wel de status basisarts heeft en succesvol de opleiding geneeskunde heeft afgerond. Een ANIOS is echter nog niet verder gespecialiseerd in een richting als chirurgie, cardiologie of dermatologie. Als ANIOS kunt u werken binnen alle disciplines van de geneeskunde en fungeert u als arts-assistent.

De ANIOS werkt naast de medisch specialist als ondersteunende factor. Uitvoerende zaken zoals lichtere ingrepen worden doorgaans uitgevoerd door de ANIOS, evenals het doen van onderzoek, als aanspreekpunt dienen voor patiënten m.b.t. medisch-inhoudelijke vragen en het coördineren van behandelingen. Voor complexere ingrepen wordt de medisch specialist ingeroepen, die tevens dient als supervisor van de ANIOS.

Uw ANIOS portaal altijd binnen handbereik

Een online loopbaanportaal voor de ANIOS biedt meer dan enkel een overzicht van kwaliteiten en certificaten. Vanuit uw eigen portfolio regelt u alles omtrent uw loopbaan – van periodieke beoordelingen en analyses tot behaalde certificaten en individuele leerdoelen. De hoge eisen en strenge reglementen binnen uw vakgebied vragen een hoge mate van flexibiliteit van uw en uw loopbaandossier. Een papierloze oplossing in de vorm van onze ANIOS-module biedt dan ook de ruimte om uw portfolio volledig naar wens samen te stellen. Bepaal zelf wie toegang heeft tot uw persoonlijke loopbaanportfolio en regel alles gemakkelijk vanuit de app of vanaf uw desktop. Alles op één plek — veilig, overzichtelijk, personaliseerbaar en altijd binnen handbereik.

“Vanaf mei 2013 werken wij met het opleidingsportfolio van Vrest voor de opleiding Cardiologie. De grote voordelen van het opleidingsportfolio van Vrest is, dat wij niet meer met papieren hoeven te werken. Een groot voordeel voor opleiders is, dat je eenvoudig een overzicht van de ontwikkelingen van de AIOS krijgt.”

Arie van Dijk

Radboud UMC