EPA's

EPA’s, de sleutel tot erkenning van professionele bekwaamheid

EPA’s zijn professionele activiteiten die zorgprofessionals dagelijks uitvoeren. Ze geven aan welke vaardigheden, kennis en professioneel gedrag een professional in opleiding (PIO), bijvoorbeeld een verpleegkundig specialist in opleiding of een arts in opleiding tot specialist (aios), moet beheersen.

EPA’s bestaan ook uit de instrumenten en informatiebronnen die worden gebruikt om het bekwaamheidsniveau te beoordelen.

Om als bekwaam te worden erkend, moet de opleider of supervisor worden overtuigd dat men competent is. Dit wordt gedaan aan de hand van toetsinstrumenten voor competentieontwikkeling en ontwikkeling van vakthema’s.

Verbeterde carrièremogelijkheden door EPA’s in VVO en MOO

EPA’s van verpleegkundige vervolgopleidingen (VVO) en medisch ondersteunende opleidingen (MOO) zijn opgenomen in de portfolio’s van VREST. Door opleidingen en leerroutes te baseren op EPA’s en deze onder te brengen in een samenhangend en flexibel systeem, worden zorgprofessionals efficiënter opgeleid en krijgen ze meer carrièremogelijkheden, omdat ze flexibeler kunnen worden ingezet. Dit sluit aan op de veranderende en groeiende zorgvraag. Voor meer informatie over EPA’s in opleidingen voor gespecialiseerd verpleegkundigen en medisch ondersteunende zorgprofessionals, kun je terecht op de website van CZO Flex Level.

EPA onderdelen
Vrest loopbaanportfolio

VREST EPA-portfolio voor a(n)iossen

 

Alle EPA’s voor aiossen en aiossen zijn geïntegreerd in het VREST EPA-portfolio. Met de VREST-app hebben aiosssen en aniossen altijd en overal toegang tot hun EPA-portfolio. Alle factoren rondom opleiding, specialisme, werkzaamheden en ontwikkeling worden overzichtelijk en veilig op één plek beheerd.

Voordelen voor a(n)iossen

✓ Snel overzicht van EPA-ontwikkeling
✓ Geen stapels papierwerk
✓ Optimaal beveiligd volgens AVG-richtlijnen
✓ Persoonlijk en betrokken advies
✓ Eenvoudig in gebruik
✓ Beheer van competenties, registraties, evaluaties en meer

Efficiënt en overzichtelijk: het EPA-portfolio voor a(n)ios.

Voor jou als a(n)ios heeft het gebruik van de EPA-gerichte portfolio’s van VREST veel voordelen. Het portfolio geeft je een duidelijk overzicht van je voortgang met de EPA’s. Het is ook heel gemakkelijk om feedback en beoordelingen van je begeleiders of collega’s te vragen en bij te houden. Begeleiders en supervisoren profiteren ook van het portfolio, omdat het hen helpt om inzicht te krijgen in de mate van supervisie die jij nodig hebt. Het portfolio bevat beoordelings- en toetsinstrumenten die je tijdens je werk kunt invullen.

EPA gericht opleiden

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen?