Vrest feliciteert Lisebette Burger met behalen doctorstitel

okt 7, 2021

‘Een goede eerste stap – De presentatie, behandeling en kwaliteit van leven in preaxiale polydactylie’, luidt de titel van het proefschrift dat Lisebette Burger succesvol verdedigde op 6 oktober 2021.

Polydactylie van de voet is een afwijking van de voet waarbij kinderen worden geboren met extra tenen. Lisebette verrichtte haar belangrijke onderzoek aan de afdeling Plastische Chirurgie van het Erasmus MC in Rotterdam.

In haar proefschrift werd aandacht besteed aan de verschillende vormen van polydactylie en de genetische achtergrond hiervan. Lisebette: “We hebben in dit onderzoek ontdekt, dat het soort polydactylie mogelijk kan worden verklaard door het type evenals de plek van een mutatie in het GLI3-gen. Daarnaast hebben we een richtlijn ontwikkeld, waarin advies wordt gegeven wanneer genetisch onderzoek moet plaats vinden bij deze patiëntengroep.”

“…het grootste deel van de kinderen en volwassenen met polydactylie functioneerden na een chirurgische behandeling in het dagelijks leven zonder problemen”

  

Tevens werd in dit onderzoek gekeken naar de problemen die ontstaan na chirurgische verwijdering van de grote teen. Zo bleek dat de kinderen een ander soort drukverdeling onder voeten hadden in vergelijking met gezonde kinderen en soms last hadden van drukplekken van hun schoenen.

Lisebette: “Desondanks liet het onderzoek ook zien dat het grootste deel van de kinderen en volwassenen met polydactylie na chirurgische behandeling zonder problemen in het dagelijks leven functioneerden. In sommige gevallen wel met het gebruik van aangepaste schoenen.”

Lisebette leerde Vrest kennen via het gebruik van het opleidingsportfolio voor aios tijdens de opleiding tot plastisch chirurg. Inmiddels bevindt zij zich in het derde jaar en zal zij de opleiding in 2024 afronden.

Om Lisebette Burger te sponsoren kwam Vrest haar tegemoet in de drukkosten van haar proefschrift. Vrest wenst Lisebette veel succes in haar verdere loopbaan tot plastisch chirurg. 

In ander nieuws

Blog: “Jezelf laten zien op de werkvloer” – door Nina Kamutzki

"Ik heb het gevoel dat ik op een conferentie van de brandweer ben, maar niemand over water mag praten."Toen Rutger Bregman deze uitspraak deed besefte hij nog niet dat het kort daarna viraal zou gaan. Het is 2019 in het Zwitserse Davos. De Nederlandse Bregman,...

Tess Smit nieuwste aanwinst voor ons team

Voor velen is Tess een nieuw gezicht, voor een enkeling wellicht een oude bekende. Tess is namelijk niet helemaal nieuw bij Vrest.  "Voor de mensen die mij nog niet kennen, mijn naam is Tess Smit. In 2013 ben ik al bij Vrest begonnen als stagiaire Marketing,...

Vrest aanwezig tijdens NVCG-congres zaterdag 2 juli

Op vrijdag en zaterdag 1 en 2 juli 2022 vindt het internationale congres plaats van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Tijdens dit evenement zet Vrest op 2 juli zowel het complicatieregistratiedossier en EIF in de schijnwerpers. Liliane en...

“De kracht van competentie-ontwikkeling en het gemak van het positioneren van jezelf als high performance professional”

Interview met Eelco Kunst in EXAMENS, februari 2022. Een afgeronde opleiding in het formele onderwijs geeft een startkwalificatie voor een vervolgopleiding of een beroep en laat zien op welk niveau en met welke kennis of kunde iemand bekwaam is. Maar wie kent de...