Lise Schoonen, MaasstadLab: “Het contact met Vrest is uiterst prettig”

 “Ons Vrest opleidingsportfolio is nu ongeveer een half jaar live. Daarvoor heb ik echter al veel ervaring met het portfolio opgedaan, doordat ik vanuit onze vereniging in de klankbordgroep zit die het portfolio samen met Vrest heeft aangepast om goed aan te sluiten bij de opleiding tot klinisch chemicus.”

“Je merkt dat het een bedrijf is met korte lijntjes”

“Het contact met Vrest is uiterst prettig. Je merkt dat het een bedrijf is met korte lijntjes, waardoor zaken zich soepel laten regelen. Verder vond ik het contact tijdens de periode van ontwikkeling van het portfolio ook erg prettig. Je krijgt snel antwoord op je vragen. Je mag zoveel opperen als je wilt, waardoor het echt een portfolio wordt dat goed bij je opleiding aansluit.”

“Het portfolio ondersteunt goed in het creëren van overzicht”

“Het voordeel van het gebruik van een opleidingsportfolio is, dat je één plek hebt om enerzijds alles omtrent je opleiding in kwijt te kunnen, en anderzijds een goed overzicht te hebben van de voortgang in je opleiding. Het Vrest portfolio vind ik met name van meerwaarde voor het laatste. Het portfolio ondersteunt naar mijn mening goed in het creëren van overzicht in je opleiding, zodat je precies weet aan welke zaken je meer tijd moet besteden en met welke zaken je op schema loopt.”

 

 Lise Schoonen, aios klinische chemie, MaasstadLab

 

Over MaasstadLab

Het Maasstad Ziekenhuis levert topklinische zorg in de regio Rotterdam. Het ziekenhuis heeft de ambitie uit te groeien tot toonaangevend ziekenhuis met professionele kwaliteit en veiligheid als belangrijke pijlers.