Joost ter Woorst: “Omdat ik in het systeem geloofde heb ik een rol gespeeld bij het uitrollen van Vrest binnen Nederland”

“Het is inmiddels alweer zo’n jaar of tien dat ik Vrest gebruik. Ik gebruik het veel en naar tevredenheid. Ik ben een groot voorstander van uniformiteit in het vastleggen van bijvoorbeeld registraties. Dus een systeem als Vrest dat in heel Nederland gebruikt kan worden, daar zag ik al snel de voordelen van in. Inmiddels gebruiken alle opleidingsziekenhuizen in Nederland Vrest.”, aldus ter Woorst.

“Alle nodige informatie, alle bewijslast wordt opgeslagen op één plek: Vrest”

Hij vervolgt: “Voor mij is Vrest: ‘Klik-klik-klaar’. Het succes van Vrest ligt naar mijn mening in het gemak en de mogelijkheden van het systeem zelf. Alle nodige informatie, alle bewijslast wordt opgeslagen op één plek: Vrest. Je moet even weten hoe het werkt, maar als je eenmaal de weg weet is het een zeer eenvoudige manier om, in mijn geval, mijn opleidingsstudenten te beoordelen. Zij maken bijvoorbeeld een OSATS aan en ik kan dit onafhankelijk van hen bekijken en becommentariëren. Zij kunnen weer op mijn commentaar reageren. Dus het is een digitaal interactief systeem. Ook kan ik in één oogopslag zien welke verrichtingen zij hebben gedaan, hoe ver ze zijn met hun opleiding en wat de status is van hun EPA-ontwikkeling. Vrest biedt hiervoor handige overzichten. Ook heel fijn zijn de notificaties. Ik hoef dus niets te onthouden. Wordt er een actie van mij verwacht, dan ontvang ik van Vrest een handige notificatie. Dat ik Vrest kan gebruiken met mijn mobiel vergroot dit gemak alleen maar.”, vertelt ter Woorst.

“Mij valt de snelheid van reageren op”

“Gelukkig hoef ik de hulp van de support-afdeling niet vaak in te roepen. Als dit een enkele keer nodig is, dan valt mij de snelheid van reageren op. Ik krijg bijna direct een antwoord op mijn vraag.
Onze samenwerking met Vrest duurt al enige jaren. Als het gaat om ondersteuning bij onze opleidingen dan is het belangrijk om zaken te doen met een betrouwbare partner, die naast innovatief ook dienstbaar is en snel kan reageren op wensen of veranderingen. En laten we heldere en snelle communicatie niet vergeten.”

Joost ter Woorst, Cardiothoracaal chirurg, Catharina Ziekenhuis