Blog: “Zo kan het ook!” – door Eelco Kunst

apr 3, 2023

Zijn kleine handjes houden het bestek heel precies vast.
Vol vertrouwen gaat eerst met links een lepel yoghurt en daarna met rechts een vork met een stuk banaan met yoghurt richting zijn open mond. Stoïcijns lepelt en vorkt hij door.
Ik vind het meer dan prachtig getuige te zijn van de snelle ontwikkeling van mijn eerste kleinzoon. Voor hem is alles het proberen waard.

Mijn fascinatie voor ontwikkeling, van jong tot oud, sluit goed aan bij mijn persoonlijke motto: “Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd.”
Ik ben ervan overtuigd dat je van vrijwel iedereen en van elke gebeurtenis wel iets kunt leren. Je hoeft alleen maar om je heen te kijken en hiervoor open te staan. Ik leer dus elke dag een beetje meer.

Misschien dat mijn interesse voor persoonlijke groei de reden was dat ik mij, bijna 20 jaar geleden, als ondernemer ben gaan richten op dit onderwerp. Eerst startte ik samen met mijn compagnon Nils van Leerdam een bedrijf in orthopedische hulpmiddelen, Ambroise. Dit begon met de vraag wat Nils en ik konden doen om mensen met chronische mobiliteitsproblemen aan armen en benen zo cosmetisch mogelijk te helpen. Onze nieuwsgierigheid leidde uiteindelijk tot een serie fraaie, innovatieve en prijswinnende oplossingen.

We hielden het niet bij deze orthopedische hulpmiddelen. Hoewel we ons bleven begeven op het grensvlak van techniek en geneeskunde, gingen we nog een stap verder. Dit keer stond persoonlijke of professionele ontwikkeling centraal.
We richtten VREST op (een anagram voor Virtual Reality Educational Surgical Tools) dat gericht was op virtueel leren. Ook aan dit bedrijf lag een vraag ten grondslag. Hoe kun je als chirurg leren opereren zonder daarvoor in echte mensen te hoeven snijden?

Inmiddels zijn we bijna 20 jaar verder en is VREST doorontwikkeld tot een bedrijf waarin wij het leer- en loopbaantraject van medisch professionals ondersteunen. Zowel tijdens de opleiding als tijdens de jaren erna waarin zij doorlopend moeten aantonen dat zij gekwalificeerd zijn en blijven.
Ons VREST-concept is inmiddels doorgegroeid naar de ondersteuning van professionals bij diverse loopbaanvraagstukken: een planmatige en cyclische aanpak van groei door doelen te stellen, te leren, te evalueren en jezelf te profileren. Zo helpen wij professionals zichtbaar te zijn op de manier waarop en waar zij dit willen.
Samen met mijn team van 20 professionals groeien ook wij elke dag. We leren van onze klanten en nemen onze leerervaringen weer mee in onze dienstverlening, oplossingen en klantcontacten.

Mijn kleinzoon en ik kijken elkaar lachend aan.
Ons ontbijt zit er bijna op en mijn kleinzoon heeft mij iets nieuws geleerd: yoghurt kun je ook heel goed met een vork eten. Zo kan het dus ook!
Ik ben benieuwd hoe hij mij de volgende keer weer gaat verrassen.

 

Yoghurt en banaan eten

In ander nieuws

VREST ontvangt certificaat voor ISO 27001:2022 en NEN 7510:2017

Per 1 november is VREST gehercertificeerd voor ISO 27001:2022 en NEN 7510:2017. Professionele ontwikkeling zit in het DNA van VREST. Ook wij doorlopen de fases van onbewust onbekwaam naar bewust (on)bekwaam. Continu vragen we ons af "Wat gaat er goed en wat kan er...

Eelco: “Wij hebben bergen cultuur”

Overal kom je rituelen tegen. Zelfs bovenop de berg. Hier sta ik bij de Gamshütte, een wandelaarshut in Oostenrijk. Zodra ik deze Hütte binnenga voer ik hetzelfde ritueel uit als iedereen: ik trek mijn bergschoenen uit, stop ze in de daarvoor bestemde kast en trek...

Dorhout Advocaten neemt juridisch dossier in gebruik

Donderdag 12 oktober vond de kick off van het juridisch portfolio plaats bij Dorhout Advocaten in Groningen.  Een mooie mijlpaal voor VREST, want hiermee is Dorhout het eerste advocatenkantoor in Nederland dat gebruikmaakt van het VREST-portfolio. (v.l.n.r. Hans de...

Succesvolle workshop over EPA’s tijdens Develhub Days

Tijdens de Develhub Days gaf Eelco op vrijdag 29 september de workshop ‘EPA’s of toevertrouwde handelingen voor alle professionals’.  Een inspirerende ochtend met levendige discussies door enthousiaste deelnemers. Een workshop dat zeker een vervolg zal krijgen. Wij...