Blog: “Zo kan het ook!” – door Eelco Kunst

apr 3, 2023

Zijn kleine handjes houden het bestek heel precies vast.
Vol vertrouwen gaat eerst met links een lepel yoghurt en daarna met rechts een vork met een stuk banaan met yoghurt richting zijn open mond. Stoïcijns lepelt en vorkt hij door.
Ik vind het meer dan prachtig getuige te zijn van de snelle ontwikkeling van mijn eerste kleinzoon. Voor hem is alles het proberen waard.

Mijn fascinatie voor ontwikkeling, van jong tot oud, sluit goed aan bij mijn persoonlijke motto: “Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd.”
Ik ben ervan overtuigd dat je van vrijwel iedereen en van elke gebeurtenis wel iets kunt leren. Je hoeft alleen maar om je heen te kijken en hiervoor open te staan. Ik leer dus elke dag een beetje meer.

Misschien dat mijn interesse voor persoonlijke groei de reden was dat ik mij, bijna 20 jaar geleden, als ondernemer ben gaan richten op dit onderwerp. Eerst startte ik samen met mijn compagnon Nils van Leerdam een bedrijf in orthopedische hulpmiddelen, Ambroise. Dit begon met de vraag wat Nils en ik konden doen om mensen met chronische mobiliteitsproblemen aan armen en benen zo cosmetisch mogelijk te helpen. Onze nieuwsgierigheid leidde uiteindelijk tot een serie fraaie, innovatieve en prijswinnende oplossingen.

We hielden het niet bij deze orthopedische hulpmiddelen. Hoewel we ons bleven begeven op het grensvlak van techniek en geneeskunde, gingen we nog een stap verder. Dit keer stond persoonlijke of professionele ontwikkeling centraal.
We richtten VREST op (een anagram voor Virtual Reality Educational Surgical Tools) dat gericht was op virtueel leren. Ook aan dit bedrijf lag een vraag ten grondslag. Hoe kun je als chirurg leren opereren zonder daarvoor in echte mensen te hoeven snijden?

Inmiddels zijn we bijna 20 jaar verder en is VREST doorontwikkeld tot een bedrijf waarin wij het leer- en loopbaantraject van medisch professionals ondersteunen. Zowel tijdens de opleiding als tijdens de jaren erna waarin zij doorlopend moeten aantonen dat zij gekwalificeerd zijn en blijven.
Ons VREST-concept is inmiddels doorgegroeid naar de ondersteuning van professionals bij diverse loopbaanvraagstukken: een planmatige en cyclische aanpak van groei door doelen te stellen, te leren, te evalueren en jezelf te profileren. Zo helpen wij professionals zichtbaar te zijn op de manier waarop en waar zij dit willen.
Samen met mijn team van 20 professionals groeien ook wij elke dag. We leren van onze klanten en nemen onze leerervaringen weer mee in onze dienstverlening, oplossingen en klantcontacten.

Mijn kleinzoon en ik kijken elkaar lachend aan.
Ons ontbijt zit er bijna op en mijn kleinzoon heeft mij iets nieuws geleerd: yoghurt kun je ook heel goed met een vork eten. Zo kan het dus ook!
Ik ben benieuwd hoe hij mij de volgende keer weer gaat verrassen.

 

Yoghurt en banaan eten

In ander nieuws

Noha van der Griendt stelt zich voor

Ik ben Noha van der Griendt, 22-jarige student. Oorspronkelijk uit Lelystad, maar woon en studeer nu in het verre oosten. Ik studeer HBO-ICT software Engineering op Hogeschool Saxion en zit in mijn derde jaar. Momenteel doe ik de minor waar we bezig zijn met startups...

Vrest feliciteert Ante Prkic met behalen doctorstitel na succesvolle verdediging proefschrift ‘Advancements in total elbow arthroplasty care’

Op 12 januari werd door Ante Prkic het proefschrift ‘Advancements in total elbow arthroplasty care’ met succes verdedigd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.   Als arts in opleiding tot orthopedisch chirurg startte Ante Prkic geruime tijd geleden het onderzoek over...

Vrest ondersteunt flexibele EPA-gerichte verpleegkundige (vervolg)opleidingen

De samenwerking tussen Maasstadziekenhuis en Vrest gaat terug naar 2014 met de ondersteuning van BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) en BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) en daarna ook verschillende medische vervolgopleidingen.  Linda Kurpershoek, teamleider Maasstad...

Blog: “Jezelf laten zien op de werkvloer” – door Nina Kamutzki

"Ik heb het gevoel dat ik op een conferentie van de brandweer ben, maar niemand over water mag praten."Toen Rutger Bregman deze uitspraak deed besefte hij nog niet dat het kort daarna viraal zou gaan. Het is 2019 in het Zwitserse Davos. De Nederlandse Bregman,...