Arie van Dijk, Radboudumc: “Eenvoudig overzicht van voortgang van AIOS”

“Vanaf mei 2013 werken wij met het opleidingsportfolio van Vrest voor de opleiding Cardiologie. De grote voordelen van het opleidingsportfolio van Vrest is, dat wij niet meer met papieren hoeven te werken. Een groot voordeel voor opleiders is, dat je eenvoudig een overzicht van de ontwikkelingen van de AIOS krijgt.”

“Er zijn veel momenten waarop de klankbordgroep feedback kan geven”

Vooral voor opleiders met een groter aantal aios is het van belang om het overzicht te kunnen behouden. Voor de aios is het voordelig om één plek te hebben waar zij vorderingen van hun opleiding kunnen bijhouden. De samenwerking met Vrest is altijd uitstekend. Er zijn veel momenten waarop de klankbordgroep, met daarin opleiders, feedback kunnen geven en kunnen helpen om het opleidingsportfolio te verbeteren, maar ook om aan te passen aan onze wensen en aan het nieuwe opleidingsplan. Met de nieuwste versie worden nog enkele aanpassingen doorgevoerd waardoor het nog overzichtelijker en makkelijk in gebruik wordt.”

“Gebruiksgemak wordt steeds groter”

“Het gebruiksgemak van Vrest wordt steeds groter. In het begin moet je even je weg leren vinden in het systeem, weten welke informatie je waar en op welke manier kunt registreren. Is hulp gewenst, dan is de bereikbaarheid en hulpvaardigheid van Vrest groot. Vrest is ook laagdrempelig beschikbaar om op locatie instructies over het gebruik van het opleidingsportfolio te geven.”

Arie van Dijk, congenitaal cardioloog & opleider, Radboudumc

    Over Radboudumc

    Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. Elke patiënt krijgt zo altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.