Experiment FMS EPA’s acute zorg

Op 1 september 2022 start een experiment met negen ziekenhuizen waarin wordt onderzocht of en hoe ‘EPA’s acute zorg’ invulling kunnen geven aan de kwaliteit die van basisartsen wordt gevraagd alvorens zij zelfstandig acute zorg kunnen en mogen verlenen. Geïnteresseerde artsen die voldoen aan de norm kunnen zich via deze pagina voor dit experiment aanmelden.

Vrest ondersteunt experiment van de Federatie Medisch Specialisten inzake EPA’s acute zorg

EPA's in de zorg

Aanmelden experiment

De huidige ‘norm’ spreekt van “Op elke SEH is gedurende openingstijden tenminste een arts aanwezig met minimaal 1 jaar klinische ervaring, waarvan minimaal een 1/2 jaar ervaring in een poortspecialisme of bij anesthesiologie of op de intensive care.” Uitgangspunt van het experiment is dat meer helderheid over het gewenste niveau van functioneren een betere garantie geeft voor adequate zorg op de SEH dan een op tijdsduur van ervaring gebaseerde norm. U kunt zich voor het experiment aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. 

Aanmeldformulier experiment FMS EPA’s acute zorg

Belangrijk: vult u in het tekstblok ‘Bericht’ in dat u zich aanmeldt voor het experiment EPA’s acute zorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact en support

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit experiment, neemt u dan gerust contact op met Mette Engbers via onderstaande gegevens.

053 - 851 70 51

Vrest Office

Twekkeler Es 24
7547 SM Enschede

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen?