Vrest feliciteert Susanne Eijgenraam met promotie-onderzoek

Geplaatst op

‘The Meniscus Matters’, zo luidt de titel van het proefschrift van Susanne Eijgenraam. Op woensdag 22 januari jl. promoveerde zij aan het Erasmus MC te Rotterdam.

Meniscusscheuren
Haar onderzoek, op het interessante grensvlak van orthopedie en radiologie, gaat over meniscusscheuren, met name bij jonge patiënten. Susanne onderzocht met laboratoriumstudies de ontstaanswijze van meniscusscheuren, de behandeling (het wel of niet opereren van meniscusscheuren) en de beeldvorming ervan.
Met betrekking tot de beeldvorming richtte zij zich specifiek op kwantitatieve MRI-technieken. Ze vergaarde informatie over de vorm (bijvoorbeeld wel of geen scheur in de meniscus), maar ook over de kwaliteit van het meniscusweefsel. Zij concludeert dat de kwaliteit van meniscusweefsel een vermoedelijk bepalende factor is in het optreden van meniscusscheuren, ook in geval van trauma.

Opleiding tot radioloog
Momenteel is Susanne in opleiding tot radioloog in het Erasmus MC. Ze hoop in de toekomst nog verder te kunnen gaan met het meniscusonderzoek. Voornamelijk naar het valideren, optimaliseren en implementeren van kwantitatieve MRI-technieken voor musculoskeletale aandoeningen.

Vrest deed een financiële bijdrage door tegemoet te komen in de drukkosten van het proefschrift ‘The Meniscus Matters’.

Wij wensen Susanne veel succes in haar verdere loopbaan!

Terug naar het overzicht