Nieuws

Eline Silven is Stagiair van het Jaar 2020

Geplaatst op

Vorige week nomineerde Vrest stagiaire Eline Silven voor de Stagiaire van het Jaar. Vandaag maakte de organisatie bekend, dat Eline deze prachtige titel in de wacht heeft gesleept.

Stage nog grotere uitdaging wegens Corona
Eline uit Edam-Volendam loopt sinds 3 februari jl. stage bij Vrest in Enschede. Haar hart ligt letterlijk in deze regio: door hier een stageplek te vinden kon ze dichtbij haar vriend zijn die in Enschede woont. Eline zit momenteel in het laatste jaar van de Engelstalige Bachelor International Business & Languages aan de Amsterdam School of International Business. Bij Vrest onderzoekt ze hoe loopbaanportfolio’s in het buitenland eruit zouden kunnen gaan zien, welk prijsmodel hieraan gekoppeld kan worden en wat een passende positionering is. Een uitdagende opdracht, die nog uitdagender werd door de Corona-crisis.
Pieter Lohuis: “Voor haar onderzoek stonden interviews op de planning welke door Corona een nóg grotere uitdaging werden. Artsen zijn druk en hebben vaak weinig tijd. Met haar creativiteit lukte het haar een oplossing te vinden en de interviews toch nog af te kunnen nemen.”

“Enorm vereerd en trots, dat ik een bijdrage mag leveren”
Eline: “Vandaag kreeg ik het blije nieuws te horen, dat de jury heeft besloten dat ik de titel heb verdiend, waardoor ik mij nu Stagiair van het Jaar van 2020 mag noemen. Ik voel mij enorm vereerd en ben trots dat ik een bijdrage mag leveren aan deze prachtige organisatie, waar ik momenteel met veel plezier mijn scriptie schrijf. Ik ontvang uitstekende begeleiding en ben blij dat mijn inzet wordt gezien en bekroond.”

“Betrokkenheid en hard werken moet tenslotte worden beloond”
Pieter Lohuis: “Eline toont betrokkenheid, is intelligent en kan snel meedenken over de toekomstplannen van Vrest. Deze positieve indruk was de aanleiding om Eline vorige week te nomineren voor Stagiaire van het Jaar. Betrokkenheid en hard werken moet tenslotte beloond worden!”

Over Stagiair van het Jaar
De titel Stagiair van het Jaar is een initiatief van StudentenBureau. Jaarlijks, op 26 mei, de Dag van de Stagiair, maakt de jury bekend wie deze titel een jaar lang mag dragen.
Stagiairs dragen dagelijks enorm veel bij aan duizenden bedrijven door heel Nederland. Naast de werkzaamheden voeren ze onderzoeken uit waar bedrijven zelf vaak niet aan te komen, ze voegen vernieuwende kennis toe aan het huidige bedrijfsleven.

Collega André Davidsz 10 jaar bij Vrest

Geplaatst op

Op 1 mei 2020 was onze collega André Davidsz, senior accountmanager van Vrest, 10 jaar in dienst. Een goed moment om met André eens terug- en vooruit te kijken.

“De eerste tijd bij Vrest heb ik ervaren als intensief”
André: “Op mijn eerste werkdag bij Vrest werd ik ontvangen door Ernst-Jan, (huidige COO). Ernst-Jan deed het prima. Na het voorstelrondje hebben wij over van alles en nog wat gepraat. Gevoelsmatig had ik al snel een klik met hem. De eerste tijd bij Vrest heb ik ervaren als intensief. Ik kwam namelijk niet uit een IT-omgeving, dus veel was nieuw voor me. Ik heb tijd nodig gehad om de nieuwe omgeving, de producten en diensten en werkwijze eigen te maken. En natuurlijk heb ik alle klanten moeten leren kennen, een leerzame periode!”

“Iedereen komt een praatje maken met André als hij aanwezig is”
Gelukkig kreeg André dit allemaal onder de knie. “Iedereen komt een praatje maken met André als hij aanwezig is bij bijvoorbeeld een bijeenkomst van het Concilium Cardiologicum. Mij zien ze dan niet staan”, grapt Eelco Kunst (CEO).

“Professionaliseren is in een stroomversnelling gekomen”
André was onderdeel van de ontwikkelingen die Vrest de afgelopen jaren doormaakte. “Het grote verschil tussen ‘Vrest van toen’ en ‘Vrest van vandaag’ ligt op het gebied van professionalisering. Deze professionalisering draagt bij aan de groei van Vrest. Mijn nieuwe, jongere collega’s zorgen ervoor dat deze professionalisering in een stroomversnelling is gekomen. Voor mij de uitdaging om hierin mee te groeien en mijn bijdrage te blijven leveren aan het behalen van nieuwe successen die we met elkaar mogen delen.”

En delen doet hij graag. Ook zijn collega’s ervaren het iedere keer weer als een klein feestje als André zijn thuisbasis Eindhoven, soms in alle vroegte, achter zich laat om het kantoor in Enschede te bezoeken. Pieter Lohuis (CMSO): “André is een altijd vrolijke, goed- en hardlachse, enthousiaste collega. Voor BBQ-ideeën en recepten moet je bij André zijn.”

Vrest is verheugd dat André aan boord is om ook toekomstige successen samen met hem te kunnen blijven delen!

(André, herkenbaar aan de uitbundige lach, samen met collega’s in Parijs tijdens een teamuitje in 2018 ter ere van het 15-jarig bestaan van Vrest.)

 

Bijzondere ervaringen met COVID-19 nu onderdeel van het Vrest portfolio

Geplaatst op

Hoe verwerk je bijzondere ervaringen in je portfolio zodat ze ook kunnen bijdragen aan je ontwikkeling als arts? Een vraag die ons veel is gesteld, de afgelopen week. Ongetwijfeld enorm veel en op alle vakgebieden van de zorg. Van anios tot aios tot fellow en medisch specialist/bestuurder.

Dat bracht ons ertoe de mogelijkheid van registeren van bijzondere ervaringen en de feedback daarop aan het portfolio toe te voegen. Heeft u hierover vragen, neem contact op met onze supportdesk, support@vrest.nl of telefonisch op 053 851 70 51, op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 en 17.00.

 

Partner BKV bemiddelt zorgprofessionals in de strijd tegen COVID-19

Geplaatst op

Onze partner BKV levert een bijdrage in de bemiddeling van zorgprofessionals die extra (uren) inzetbaar zijn in de strijd tegen COVID-19. Via dit formulier kunnen zij zich direct aanmelden. BKV beoordeelt de aanmeldingen en zorgt voor de beste match tussen vraag en aanbod.

Vrest hoopt dat deze bemiddeling zijn vruchten afwerpt en zoveel mogelijk patiënten de zorg kunnen ontvangen die noodzakelijk is.

Meer weten over BKV? Kijk op www.bkv.jobs.
Meer weten over extra inzetbaarheid van zorgprofessionals? Kijk op www.bkv.jobs/nl/hulp-covid-19

Vrest feliciteert Bjorn van der Zande met afstudeerstage

Geplaatst op

In 2019 startte Bjorn van der Zande met zijn afstudeeropdracht bij Vrest. Hoewel hij inmiddels werkt bij Royal Talens mocht hij onlangs zijn studie International Business & Languages aan de Hogeschool Saxion in Enschede afronden met zijn afstudeerpresentatie. Tijdens zijn afstudeerperiode heeft hij zich verder ontwikkeld, zijn vakinhoudelijke kennis vergroot en veel geleerd over het speelveld van de medische wereld waaraan Vrest een bijdrage levert.

“Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad bij Vrest”
Bjorn: “De professioneel informele werksfeer pastte prima bij mij. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad bij Vrest. Op dit moment werk ik fulltime bij Royal Talens in Apeldoorn. Net zoals bij Vrest is de sfeer informeel en heb ik leuke collega’s. Dus ook hier heb ik het prima naar mijn zin. De eerste jaren wil ik vooral werkervaring in Nederland opdoen, maar het buitenland trekt mij ook. Wie weet vertrek ik over een aantal jaren naar het buitenland om daar een baan te zoeken.”

Vrest bedankt Bjorn voor zijn bijdrage middels zijn afstudeerproject en wenst hem veel succes en plezier in zijn huidige baan.

Vrest volgt advies Federatie Medisch Specialisten

Geplaatst op

Vrest onderhoudt intensieve contacten met diverse ziekenhuizen en specialisten in heel Nederland. Voor instructies, demonstraties en andere zakelijke gesprekken brengen wij wekelijks bezoeken aan verschillende klinieken door het hele land. Ondanks dat persoonlijk contact voor ons zeer waardevol blijft, volgen wij het advies van 10 maart jl. van de Federatie Medisch Specialisten. Daarom stemmen wij onze geplande bezoeken, vanaf 10 maart tot in ieder geval 1 juni, per situatie af en kiezen wij met de specialisten voor alternatieven zoals bijvoorbeeld online vergaderen.

Ook de individuele gesprekken, die onderdeel vormen van IFMS-trajecten blijven mogelijk door middel van online vergaderen. Met het oog op veiligheid van informatieuitwisseling faciliteert Vrest haar klanten met betrouwbare tooling.

Vrest feliciteert Susanne Eijgenraam met promotie-onderzoek

Geplaatst op

‘The Meniscus Matters’, zo luidt de titel van het proefschrift van Susanne Eijgenraam. Op woensdag 22 januari jl. promoveerde zij aan het Erasmus MC te Rotterdam.

Meniscusscheuren
Haar onderzoek, op het interessante grensvlak van orthopedie en radiologie, gaat over meniscusscheuren, met name bij jonge patiënten. Susanne onderzocht met laboratoriumstudies de ontstaanswijze van meniscusscheuren, de behandeling (het wel of niet opereren van meniscusscheuren) en de beeldvorming ervan.
Met betrekking tot de beeldvorming richtte zij zich specifiek op kwantitatieve MRI-technieken. Ze vergaarde informatie over de vorm (bijvoorbeeld wel of geen scheur in de meniscus), maar ook over de kwaliteit van het meniscusweefsel. Zij concludeert dat de kwaliteit van meniscusweefsel een vermoedelijk bepalende factor is in het optreden van meniscusscheuren, ook in geval van trauma.

Opleiding tot radioloog
Momenteel is Susanne in opleiding tot radioloog in het Erasmus MC. Ze hoop in de toekomst nog verder te kunnen gaan met het meniscusonderzoek. Voornamelijk naar het valideren, optimaliseren en implementeren van kwantitatieve MRI-technieken voor musculoskeletale aandoeningen.

Vrest deed een financiële bijdrage door tegemoet te komen in de drukkosten van het proefschrift ‘The Meniscus Matters’.

Wij wensen Susanne veel succes in haar verdere loopbaan!

Vrest feliciteert cardioloog in opleiding Wouter Berger

Geplaatst op

Vrest feliciteert cardioloog in opleiding Wouter Berger! Hij promoveerde 9 januari jl. aan de Universiteit van Amsterdam in de Agnietenkapel te Amsterdam. Wouter Berger is tevens lid van de Vrest-klankbordgroep Cardiologie.

Nieuwe inzichten
In zijn proefschrift onderzocht hij onder andere de effectiviteit en veiligheid van een minimaal invasieve chirurgische procedure voor de behandeling van atriumfibrilleren door middel van thoracoscopische ablatie. Zijn onderzoek heeft gezorgd voor nieuwe inzichten in de rol van het autonome zenuwstelsel in de behandeling van atriumfibrilleren.

Specialisatie klinische elektrofysiologie
Dr. Berger is halverwege zijn opleiding tot cardioloog in het OLVG in Amsterdam en hoopt zich na de opleiding te gaan specialiseren in de klinische elektrofysiologie. Sinds het begin van zijn opleiding maakt hij gebruik van het opleidingsportfolio cardiologie van Vrest.

Wij wensen Wouter veel succes in zijn verdere loopbaan!

Vrest deed een financiële bijdrage door tegemoet te komen in de drukkosten van het proefschrift van Wouter Berger.

Prinses Máxima Centrum start met IFMS van Vrest

Geplaatst op

Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Dat is dé missie van het Prinses Máxima Centrum.
Het zo goed mogelijk kunnen presteren van medisch specialisten voor deze kinderen en de mensen om hen heen is een prachtige missie waaraan Vrest graag een bijdrage levert.

Kick-off
Op donderdag 5 december vond de kick-off bij het Prinses Máxima Centrum plaats. Pieter Lohuis was vanuit Vrest aanwezig om medisch specialisten te instrueren zodat zij efficient van start kunnen met IFMS-trajecten. Pieter: “Het was een geslaagde dag.
Op 23 januari 2020 wordt de tweede instructiemiddag georganiseerd, zodat de medisch specialisten die niet bij de kick-off aanwezig konden zijn, ook beslagen ten ijs komen. GroepsIFMS is een mogelijke vervolgstap.”

Ontzorging tijdens IFMS-trajecten
IFMS maakt het mogelijk de medisch specialisten van het Princes Máxima Centrum te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Op 1 juni jl. sloegen het Prinses Máxima Centrum en Vrest de handen ineen. Vrest faciliteert het Prinses Máxima Centrum met een volledig dienstenpakket van procesbeheersing en gespreksvoering tot informatieverzameling. Met deze service ontzorgt Vrest de specialisten in IFMS-trajecten. De kracht van IFMS schuilt namelijk, naast de kwaliteit van het gesprek, in het gemak en de efficiency van de applicatie.

Vrest sponsort het Princes Máxima Centrum door het loopbaanportfolio de komende drie jaren kostenloos aan te bieden.

Wilt u meer weten over het Prinses Máxima Centrum, kijk op www.prinsesmaximacentrum.nl
Wilt u meer over de ondersteuning in teamontwikkeling, bekijk IFMS, GroepsIFMS en TeamFMS

Vrest en VKGN sluiten Raamovereenkomst

Geplaatst op

Het bestuur van de Vereniging Klinische Genetica Nederland (VKGN), vertegenwoordigd door Dr. Bernadette van Nesselrooij en Dr. Paul van der Zwaag (op de foto rechts), en Vrest hebben op 5 november 2019 een Raamovereenkomst gesloten inzake een digitaal opleidingsportfolio voor de opleiding tot Klinisch Geneticus. Dr. Eelco Kunst, CEO van Vrest, is blij met deze nieuwe partner.

Eelco Kunst: “De ontwikkeling van het nieuwe op EPA’s gebaseerde portfolio zal op korte termijn starten. De verwachting is dat over enkele maanden de eerste testgebruikers kunnen rapporteren over de vorderingen en eventueel aanvullende wensen. Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking!”

Heeft u vragen over dit nieuwe portfolio? Neemt u dan gerust contact op met dhr. Kunst op ekunst@vrest.nl of 06 515 616 75.