“Met EIF groei je niet alleen in je werk, maar ook als persoon”

jun 1, 2021

Drs. Pascal Meijer blikt terug op ervaringen met EIF van Vrest

In de mei-editie van dit jaar van het Cg Magazine, het periodieke magazine van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG), verscheen een artikel over EIF van Vrest. Hierin kijkt Drs. Pascal Meijer terug op zijn ervaringen met een EIF-traject, waarmee hij zijn functioneren als arts aan Kliniek aan de Maas onder de loep nam.
Hieronder lees je enkele fragmenten uit het artikel.

Drs. Pascal Meijer is Cosmetisch arts en voormalig bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Hij is nauw betrokken bij de continue kwaliteitsverbetering van de opleiding tot cosmetisch arts. Ook zijn eigen functioneren als arts bij Kliniek aan de Maas nam hij recentelijk onder de loep met behulp van EIF van Vrest.

EIF staat voor ‘Evaluatie Individueel Functioneren’. Sinds 1 januari 2020 geldt voor geneeskundig specialisten en profielartsen de verplichting aan te kunnen tonen dat zij voldoen aan EIF als onderdeel van de eisen voor herregistratie. EIF faciliteert de professionele kwaliteitswaarborging, onder meer door gebruik te maken van feedback uit de professionele omgeving (de ‘360°-feed- back’).

“Sommige zaken kon ik gelijk toepassen in mijn privéleven”

Zijn bevindingen zijn positief. Pascal Meijer: “Met EIF groei je niet alleen in je werk, maar ook als persoon. Sommige zaken kon ik gelijk toepassen in mijn privéleven. Ik merkte dus direct effect van het gesprek.”

De kwaliteit van een EIF-traject wordt onder andere bepaald door de verzamelde feedback uit de professionele omgeving, afkomstig van diverse bronnen, de ‘360°-feedback’.

Pascal Meijer: “De conversatie was professioneel en to the point. Daarnaast is alle informatie versleuteld, dat geeft een veilig gevoel.”

In EIF-trajecten wordt veel privacygevoelige informatie verzameld. Vrest heeft continue aandacht voor informatiebeveiliging, is ISO- en NEN-certificeert en daarom AVG-proof.

(Bron: Cg Magazine, NVCG, mei 2021)

Lees hier het volledige artikel in het Cg Magazine, mei 2021.

In ander nieuws

“Succes trek je aan” – door Pieter Lohuis

Iedere ochtend oefen ik het met mijn drie-jarige dochter; het dichtritsen van haar jasje. Als jonge vader realiseerde ik me niet eens hoe automatisch ik dat doe. Totdat ze zelf de rits van haar jas dicht wil doen, maar dat dit met de beste wil van de wereld niet lukt....

Nieuwe collega Saskia stelt zich voor

Onze nieuwe collega Saskia versterkt sinds kort onze supportafdeling. Graag stelt zij zich aan jullie voor."Ik ben Saskia Kupers, 43 jaar. Ik woon samen met mijn vriend in Enschede en ben trotse moeder van ons zoontje van 5 jaar. Ik heb de opleiding Mode en Kleding...

Vrest feliciteert Derek van Deurzen met behalen doctorstitel

Op 26 mei jl. verdedigde orthopedisch chirurg Derek van Deurzen met succes zijn proefschrift aan de Universiteit van Amsterdam. In het proefschrift ‘Long head biceps and rotator cuff surgery’ zijn maar liefst 8 wetenschappelijke publicaties van hoge kwaliteit...

Daan Scheeringa studeert succesvol af bij Vrest

Afstuderen tijdens corona, niet iedere afstudeerder zou deze slotfase van de studie met succes afsluiten in zo’n bijzondere tijd. Gelukkig wist Daan zich ook tijdens een lockdown prima staande te houden. Ondanks de schaarse momenten, dat hij fysiek aanwezig kon zijn...