“Met EIF groei je niet alleen in je werk, maar ook als persoon”

jun 1, 2021

Drs. Pascal Meijer blikt terug op ervaringen met EIF van Vrest

In de mei-editie van dit jaar van het Cg Magazine, het periodieke magazine van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG), verscheen een artikel over EIF van Vrest. Hierin kijkt Drs. Pascal Meijer terug op zijn ervaringen met een EIF-traject, waarmee hij zijn functioneren als arts aan Kliniek aan de Maas onder de loep nam.
Hieronder lees je enkele fragmenten uit het artikel.

Drs. Pascal Meijer is Cosmetisch arts en voormalig bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Hij is nauw betrokken bij de continue kwaliteitsverbetering van de opleiding tot cosmetisch arts. Ook zijn eigen functioneren als arts bij Kliniek aan de Maas nam hij recentelijk onder de loep met behulp van EIF van Vrest.

EIF staat voor ‘Evaluatie Individueel Functioneren’. Sinds 1 januari 2020 geldt voor geneeskundig specialisten en profielartsen de verplichting aan te kunnen tonen dat zij voldoen aan EIF als onderdeel van de eisen voor herregistratie. EIF faciliteert de professionele kwaliteitswaarborging, onder meer door gebruik te maken van feedback uit de professionele omgeving (de ‘360°-feed- back’).

“Sommige zaken kon ik gelijk toepassen in mijn privéleven”

Zijn bevindingen zijn positief. Pascal Meijer: “Met EIF groei je niet alleen in je werk, maar ook als persoon. Sommige zaken kon ik gelijk toepassen in mijn privéleven. Ik merkte dus direct effect van het gesprek.”

De kwaliteit van een EIF-traject wordt onder andere bepaald door de verzamelde feedback uit de professionele omgeving, afkomstig van diverse bronnen, de ‘360°-feedback’.

Pascal Meijer: “De conversatie was professioneel en to the point. Daarnaast is alle informatie versleuteld, dat geeft een veilig gevoel.”

In EIF-trajecten wordt veel privacygevoelige informatie verzameld. Vrest heeft continue aandacht voor informatiebeveiliging, is ISO- en NEN-certificeert en daarom AVG-proof.

(Bron: Cg Magazine, NVCG, mei 2021)

Lees hier het volledige artikel in het Cg Magazine, mei 2021.

In ander nieuws

Vrest koppelt met digitale leeromgeving van Federatie Medisch Specialisten

Onlangs is de koppeling tussen het portfolio van Vrest en de digitale leeromgeving van FMS (Federatie Medisch Specialisten) in gebruik genomen.De koppeling is een grote stap vooruit in doelmatig werken voor aiossen en medisch specialisten. Want voortaan vullen alle...

Quido Veekens versterkt het team

Sinds september zijn wij een collega rijker en heeft ons team developers zich uitgebreid. Quido Veekens stelt zich graag aan jullie voor."Na het voor de tiende keer typen van de eerste twee regels wist ik bijna mezelf te overtuigen om het traditionele voorstelformat...

Martijn Baas behaalt doctorstitel na succesvolle verdediging proefschrift

Op 6 oktober vond de succesvolle verdediging plaats van het proefschrift ‘Above and Beyond: Classification of Congenital Upper Limb Anomalies’ door Martijn Baas.Martijn: “Ik heb het onderzoek verricht aan de afdeling Plastische Chirurgie van het Erasmus MC in...

Vrest feliciteert Lisebette Burger met behalen doctorstitel

‘Een goede eerste stap – De presentatie, behandeling en kwaliteit van leven in preaxiale polydactylie’, luidt de titel van het proefschrift dat Lisebette Burger succesvol verdedigde op 6 oktober 2021.Polydactylie van de voet is een afwijking van de voet waarbij...