BKV, DJS en Vrest zetten wensen jonge artsen om in praktische tool

apr 15, 2021

Onlangs tekenden BKV, De Jonge Specialist (DJS) en Vrest een partnerovereenkomst.
Positief nieuws voor alle ANIOS en AIOS! Dit partnerschap haakt in op de groeiende behoefte onder (basis)artsen om de opgedane kennis en ervaringen, en ook de profilering en validering hiervan, op een veilige plek vast te leggen. Dit alles heel eenvoudig en binnen handbereik via smartphone of tablet. Binnenkort wordt deze handige en unieke tool, genaamd Iprove, gelanceerd.

Casper Tax, vice-voorzitter De Jonge Specialist: ‘’Als DJS vinden wij het belangrijk dat anios zelf aan het roer van hun ontwikkeling staan. Een eigen portfolio helpt hen om hun ervaringen en competenties vast te leggen. Daarom heeft DJS meegedacht over dit portfolio dat tot stand is gekomen door samenwerking tussen Vrest en BKV. Als basisarts zet je de eerste stappen in het artsenbestaan. Wat voor dokter ben je? Waar blink je in uit en waar moet je je nog in ontwikkelen? Welke bijzondere interesses heb jij binnen en buiten je werk die jou tot een unieke arts (kunnen) maken? Het zijn juist deze ‘soft-skills’ die belangrijk zijn om te registreren. Het inzichtelijk maken van jouw ontwikkeling en competenties maakt dat je jouw sterke- en verbeterpunten zichtbaar maakt, waardoor je vervolgens sturing kunt geven aan je verdere ontwikkeling.”

DJS omarmt mogelijkheid om soft skills te valideren

De kick-off van de samenwerking startte in 2020. De krachten van de partners werden gebundeld: middels danktank-sessies werden behoeften van jonge artsen in kaart gebracht en de ontwikkeling van de digitale tool werd gestart. De mogelijkheid om softe competenties te valideren maakt dat DJS dit omarmt.

Eveline van den Bos, Senior Consultant Healthcare van BKV: “BKV is bij deze samenwerking betrokken vanuit onze missie om zorgverleners vooral te laten zorgen. Iprove faciliteert de arts namelijk ook bij randzaken, zoals herregistratie en bijhouden van je eigen ontwikkeling. Een belangrijke overweging voor ons om Iprove aan te te bieden aan onze (basis)artsen en zorgprofessionals is dat het veilig en gevalideerd is en dat de regie bij de zorgprofessional zelf ligt. Een semi publieke volledig gevalideerde tool, de toekomst is nu en de regie ligt daar waar deze hoort.”

Naast deze digitale oplossing krijgen artsen en specialisten toegang tot een centraal platform waar aanvullende ondersteuning kan worden gezocht en gevonden. Bijvoorbeeld sollicitatietrainingen of coaching.

Pieter Lohuis, CMSO en Productspecialist van Vrest: “Wij zijn trots op de samenwerking met beide vooruitstrevende partners. Onze samenwerking levert een goede sprong voorwaarts in de ondersteuning van de zelfontwikkeling van jonge toekomstige specialisten.”

Voor meer informatie neem een kijkje op de website van Iprove. Ook kun je contact opnemen met Pieter Lohuis.

In ander nieuws

“Succes trek je aan” – door Pieter Lohuis

Iedere ochtend oefen ik het met mijn drie-jarige dochter; het dichtritsen van haar jasje. Als jonge vader realiseerde ik me niet eens hoe automatisch ik dat doe. Totdat ze zelf de rits van haar jas dicht wil doen, maar dat dit met de beste wil van de wereld niet lukt....

Nieuwe collega Saskia stelt zich voor

Onze nieuwe collega Saskia versterkt sinds kort onze supportafdeling. Graag stelt zij zich aan jullie voor."Ik ben Saskia Kupers, 43 jaar. Ik woon samen met mijn vriend in Enschede en ben trotse moeder van ons zoontje van 5 jaar. Ik heb de opleiding Mode en Kleding...

Vrest feliciteert Derek van Deurzen met behalen doctorstitel

Op 26 mei jl. verdedigde orthopedisch chirurg Derek van Deurzen met succes zijn proefschrift aan de Universiteit van Amsterdam. In het proefschrift ‘Long head biceps and rotator cuff surgery’ zijn maar liefst 8 wetenschappelijke publicaties van hoge kwaliteit...

Daan Scheeringa studeert succesvol af bij Vrest

Afstuderen tijdens corona, niet iedere afstudeerder zou deze slotfase van de studie met succes afsluiten in zo’n bijzondere tijd. Gelukkig wist Daan zich ook tijdens een lockdown prima staande te houden. Ondanks de schaarse momenten, dat hij fysiek aanwezig kon zijn...